Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

 
 
ΑΡΧΙΚΗ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΚΡΙΤΙΚΕΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
 
 
 
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
 

 
     Ο Δημήτριος Κατσούλης από τα δεκαέξι του χρόνια, αφιερώθηκε ολόψυχα στον κλασικό αθλητισμό και διακρίθηκε στις μεσαίες αποστάσεις, έχοντας σαν κύριο αγώνισμά του τα 1500μ.
 
     Εδώ και μια δεκαπενταετία διαβάζει και ερευνά συστηματικά την ιστορία της Ελλάδος και ιδιαίτερα της Σπάρτης. Μελετώντας, διαπίστωσε ότι υπήρχε μεγάλη έλλειψη σε πληροφορίες και απτά στοιχεία, σε πολλούς τομείς της αρχαίας Σπάρτης, κυρίως στην ελληνική βιβλιογραφία και ήταν η αιτία που τον παρακίνησε να ασχοληθεί πιο συστηματικά με το θέμα. Ερευνώντας και ανιχνεύοντας, στην αρχή με πολύ μικρή πρόοδο στην μελέτη, ανακάλυψε ότι οι πηγές υπάρχουν και μπορεί να υλοποιηθεί ο σκοπός του.
 
     Καταπιάστηκε με την έρευνα περισσότερο, ίσως από φιλοπατρία (είναι μια παρεξηγημένη έννοια σήμερα), ίσως από την ηδονή της έρευνας, ίσως πιο πολύ από μια τάση για υπεράσπιση πολλών σκοτεινών θεμάτων, που εύκολα και αβίαστα έγιναν η αιτία από πολλούς ιστορικούς και ερευνητές ώστε η Σπάρτη να δεχτεί απρόσκοπτη και απροκάλυπτη συκοφαντία. Ο έρωτάς του άλλωστε για την Πολιτεία αυτή είχε ανάψει από τα πρώτα σχολικά του χρόνια.
 
     «Η δομή του στρατού των Λακεδαιμονίων», είναι η δεύτερη κατά σειρά εργασία του. Προηγήθηκε η μελέτη του με τίτλο η «Πραγματεία για το στρατό της αρχαίας Σπάρτης». Έχει θέσει σαν σκοπό του να ασχοληθεί και με άλλα θέματα πέρα από τα στρατιωτικά και όχι μόνο με τη Σπάρτη, έχοντας πάντα τον ίδιο προσανατολισμό στην αναζήτηση.
 
     Σύντομα θα κυκλοφορήσει νέα μελέτη του με θέμα τη μάχη του Μαραθώνα (490 π.Χ.)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Webmaster Vagelis Papadakos